Tudatos vásárló az, aki ismeri a jogait; akit nem tévesztenek meg a reklámok; valamint az is, aki egészséges termékeket választ.

Azonban fontos kiemelni, hogy nemcsak fogyasztóvédelmi szempontból lehetünk tudatos vásárlók.

Akkor vagyunk a legtudatosabbak, ha a saját érdekeinken kívül a környezetünk, valamint embertársaink érdekeit is figyelembe vesszük.

Minden egyes vásárlás számít!

Vásárlásaink alkalmával lehetőségünk akad választani, és választásunkkal azokat az értékeket támogatni, melyeket a jövő generációi számára is szeretnénk megőrizni.

Például, minden egyes vásárlással, amikor csomagolásmentes terméket vásárolunk, egy tisztább jövő felé teszünk egy lépést. Minden alkalommal, amikor a piacon vásárolunk, a helyi gazdaságot segítjük, mely jelenleg nehezen érvényesül a multicégekkel versenyben.

A pénzeddel szavazol!

Választások ugyan csak 4-évente vannak, viszont vásárolni szinte mindenki jár, legalább heti rendszerességgel. Minden vásárlással választunk, választásunkkal pedig a vásárolt terméket és annak értékeit támogatjuk.

A legközelebbi vásárlásod alkalmával gondold át, milyen értékeket képviselnek a megvásárolt termékek, és hogy valóban szeretnéd-e ezen értékeket támogatni. Amennyiben nem, próbálj alternatívát keresni. 

Légy tudatos vásárló. Csak olyat vásárolj, amire valóban szükséged van.

Tudatos vagy, ha tekintettel vagy a termékek előállításának és forgalmazásának környezeti, és társadalmi hatásaira is.

A felesleges vásárlások elkerülésével nemcsak spórolni tudunk, hanem csökkentjük a környezeti terhelést is, ugyanis kevesebb nyersanyag kerül felhasználásra, és kevesebb hulladék keletkezik.

Fogyasztóként hatással vagyunk a környezetre és más emberek életére is.

Mennyire éri meg megvásárolni azt az olcsó terméket, melynek előállítása embertelen körülmények között történt, vagy rendkívül környezetszennyező melléktermékkel jár a gyártása?

Tudnunk kell, hogy vásárlásaink alkalmával lehetőségünk adódik ezen körülményeken javítani, és elősegíteni a fenntartható módon készült termékek elterjedését.

blank
blank

Vásárolj helyi termékeket.
Amit veszel, használd sokáig.

A helyi termékeket nem szállították hosszú kilométereken át, így lényegesen kisebb a környezeti terhelésük. Amennyiben pedig lehetőségünk adódik erre, támogatnunk kell a környezetünkben élő termelőket.

Használjuk a dolgainkat addig, ameddig csak lehet, ha pedig elromlanak, javítsuk meg őket. Hogyha mégis vásárolunk, igyekezzünk fenntartható módon készült, időtálló terméket választani.

Köszönjük, hogy velünk vagytok!

A nyár folyamán grafikusok és kreatívok pályázatát vártuk környezetvédelmi témában. Úgy gondoljuk, hogy ideje hatékonyan felhívni az emberek figyelmét a környezetvédelemre és a tudatos fogyasztói magatartásra, ezért plakátkampányt szerveztünk Budapesten. Ha téged is érdekel, hogy milyen anyagok születtek az adott témában, kattints!

blank

Zsigmond Csilla

blank

Varga Béla

blank

Major-Takács Eszter

blank

Reizinger Orsolya

blank

Felelős Gasztrohős

blank

Kovács Alexandra

blank

Major-Takács Eszter

blank

Király Kata

blank

Gyetvai Zsuzsanna

blank
Flying Ads

Copyright © 2021 Future Vending Kft.